Afla povestea lor, care este cea mai dificila provocare cu care se confrunta in aceasta perioada si solutiile implementate pentru continuarea activitatii
Care este povestea Swaparoo?
Eu sunt Anca, co-fondatoare Swaparoo. Cealalta co-fondatoare este Annette, o prietena irlandeza alaturi de care am lucrat o perioada intr-o companie pharma din afara Romaniei. Dupa ce m-am reintors acasa( prin 2016) am tinut legatura cu ea si intre timp am conturat idea unui produs online care sa ne elibereze spatiul de atatea bunuri fara rost ( haine, obiecte de bebelusi, mobile accesorii si multe altele).
Dupa multe cursuri de anteprenoriat, de dezvoltare profesionala, mentorat si conturare a planului de afaceri, de aplicare fara success la diverse finantari, am reusit prin resurse proprii si prin colaborarea cu un grup IT dintr-o universitate sa proiectam partea de UI/UX design flow, conturarea ideii intr-un flow care poate fi apoi scris in cod de programare(perioada 2017-2018). Intre timp am aplicat la multe axe de finantare Europene, fara success. Cand eram pe punctul sa renuntam la idee, a aparut ‘ca prin minune’ programul Start-up Plus Sud Muntenia, in cadrul caruia am aplicat planul de afaceri conturat anterior adaptat la piata romaneasca. Planul de afaceri a fost declarat castigator prin concurs iar dupa o aventura frumoasa si o finantare de 147.000 de lei, in sfarsit avem platforma functionala, in format bilincv iar pentru moment suntem in campania de promovare prin Social Media (cam de 3 luni).

Care este cea mai dificila provocare pe care o intampinati in acest moment?
Gasesc dificil procesul de informare, educare si atragere clientela noua, deoarece produsul este inovator, implica o educare a grupului tinta (mamicile Milenare) si o schimbare ( poate chiar si radicala) a mentalitatii, in sensul de a incuraja reutilizarea bunurilor, refolosirea lor intr-o maniera eco-friendly, educarea spre sustenabilitate.
Care este o solutie pe care ati implementat-o pentru a continua activitatea?
Mentinerea bugetului de marketing si publicitate pe Social Media ( Facebook in principal), si chiar oferirea de pachete cadou (incentives) pentru atragerea unui nr. mai mare de followeri si cresterea nr. de useri pe platforma.
BiziHub.ro sprijina afacerile locale
In aceasta perioada oferim producatorilor sau afacerilor locale un mod simplu de conectare online cu mai multi clienti. Orice afacere locala care ofera produse sau servicii, isi poate lista firma GRATUIT si beneficiaza de un plan de promovare de 90 zile. Impreuna ajungem la mai multi clienti online!
Comunitatea noastra ofera o suită de solutii pentru promovarea afacerilor, promovare digitală și un mix de expunere online, offline si media: Televiziune, Comunitate Online, Networking si Evenimente.